Relax-Dental    
Relax Dental Telefon
  Ana Sayfa   Hakkımızda Hizmetlerimiz Hekimlerimiz Fotoğraf Galerisi   İletişim    
       
  Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi  
  Ortodonti  
  Endodonti  
  Pedodonti  
  Periodontoloji  
  Beyazlatma  
  Diş Dolgusu  
  Oral Diagnoz  
  Protez Çeşitleri  
  Zirkon Protezler  
  Estetik Diş Hekimliği  
  İmplantoloji  
  Porselen Kaplamalar  
     
  On-line Randevu  
  Doktorunuza Sorun  
  Acil Durumlar  
  Relax Dental'i İzleyin  
  Sık Sorulan Sorular  
  Sterilizasyon  
  Ağız ve Diş Sağlığı  
Relax Dental-Hizmetlerimiz
     
 

Yüz estetiğinin bir parçası olan dişlerin kaybı psikolojik ve sosyal problemlere neden olmasının yani sıra beslenme, sindirim sorunları ve konuşma bozukluklarına da yol açmaktadır. Implant, çeşitli nedenlerle kaybedilen dişlerin yerine onların işlev ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleridir.

Diş eksiklikleri doğal dişlere bağlı köprü protezleri veya çıkarılıp takılan hareketli protezler gibi klasik yöntemlerle tamamlandığı gibi implant destekli protezlerle de yapılabilir.

 
     
 

Diş İmplantı Nasıl Yapılır?

İmplant diş, temel olarak iki farklı prosedürden oluşur ve bu iki işlem arasında 3-4 ay arasında süre bırakılmaktadır. İlk işlem kaybedilen dişin kökünün çene kemiğinden tamamen temizlenmesi (eğer kırıldıysa ya da bir nedenle kökü hala çene kemiğine bağlıysa) ve yerine implantın yerleştirilmesidir. Bu işlemden bir kaç ay sonra ise çene kemiğine yerleştirilen implantın üzerine doğal diş görünümünde kaplama takılır. Bu işlemler implant takılırken yapılan temel uygulamalardır ve çok karışık bir süreç değildir. Ancak hastanın çene kemiğinin durumuna, diş etlerinin ve diğer dişlerin konumuna göre implantın yerleştirilmesi sırasında gereken uygun ortamın yaratılması için ekstra müdahaleler gerekebilmektedir. Çene kemiğinde yaşanan kemik kaybı durumlarında yeni kemik dokusunu oluşturmak için yapılan müdahaleden sonuç almak ve implantı yerleştirmek 9 ay hatta daha uzun süreler alabilir. Ancak normal süreç 3 ile 5 ay arasında tamamlanabilmektedir.

İmplant Hangi Durumlarda Yapılamaz?

İmplant diş yapılabilmesi için en önemli unsur çene kemiğinin yapısıdır. Çene kemiği yerleştirilen yapay diş kökünü tutma ve kaplama takıldıktan sonra dişin eski fonksiyonlarını yerine getirmesini sağlamaktadır. Eğer çene kemiği yeterince güçlü değilse bu diş yine kaybedilebilir. Yine implant uygulanacak hastanın diş etlerinin sağlığı da yapay kökün vücutla uyum göstermesi için ayni derecede önemlidir. Eğer hastanın çene kemiği yapısında ya da diş etlerinde sorun varsa implantı yerleştirmeden önce bunları iyileştirmek için özel tedavi yöntemleri uygulanabilir. Ayrıca çene, ağız ve diş yapısı tam anlamıyla oturmamış küçük yaslardaki hastalar için implant tavsiye edilmez.
Diş İmplantı ve Suni Dişin Yerleştirilmesi Ne Kadar Sürer?

Eğer ağız sağlığınızda ya da çene kemiğinde herhangi bir sorun yoksa implantın yerleştirilmesi ve üzerine yapay dişin takılması süreci 8 ile 13 hafta arasında tamamlanabilmektedir. Burada önemli olan doktorunuzun yapacağı muayeneden ve ağız röntgeninden sonra implantın yerleştirilmesi sürecinin tam olarak ne kadar süreceğinin akılda tutulması gerektiğidir. Yani doktora danışmadan kesin olarak bir sonuca varmak mümkün değildir.

 

İmplant Kimlere Yapılır?

İmplant kaybedilen dişin ya da dişlerin yerine vücutla biyolojik olarak uyumlu yapay diş köklerinin yerleştirilmesi işlemi olduğu için herhangi bir nedenle diş kaybı yasamış olan ergen hastaların tümüne uygulanabilmektedir. Takma (protez) dişler yerine kullanılabilir, tamamen çürümüş bir dişin yerine takılabilir, kırılan ve yapıştırma protez takılması mümkün olmayan bir dişin yerine uygulanabilir. Doktorunuz ağız ve çene kemiği yapınızın durumuna göre sizin implant için uygun olup olmadığınıza en doğru yanıtı verecektir.

 
     
 
Ana Sayfa

|

Hakkımızda

|

Hizmetlerimiz

|

Hekimlerimiz

|

Tanıtım Videosu

|

İletişim

2011 © Tüm Hakları Relax Dental'e Aittir.

Site içeriğinde bulunan bilgiler destek sağlamak içindir. Hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi, tanı ve teşhis koyması yerine geçmez. Bu bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.